Ajánlat - Aceto Balsamico di Modena DOP

Aceto Balsamico di Modena DOP

Termékismertető: Aceto Balsamico és ecetek Aceto Balsamico di Modena DOP Az Aceto balsamico-t, vagyis balzsamecet már a középkor óta készítik Modena tartományában és fogyasztják szerte Olaszországban. A kora 1800-as években az Aceto Balsamico di Modena igen jó nevet szerzett magának az osztrák királyi udvarban, így jóhíre Európa-szerte elterjedt. Előállítása A balzsamecetet édes fehér Trebbiano és Lambrusco szőlőkből készítik, melyeket csak késő ősszel szüretelnek le. Az így rengeteg napot kapott szemek még koncentráltabb ízűek, édesek lesznek. A szőlőt ezután préselik, megszűrik, és alacsony hőfokon forralják, míg eredeti térfogatuk 30 százalékára nem főnek. A mustot (cotto mosto) ezután legalább 12 évig érlelik egyre csökkenő térfogatú hordókban, melyek nyári tölgyből, gesztenye-, cseresznye-, kőris- és eperfából készülhetnek. A párolgás nyomán az ecet édesebb, erőteljesebb és koncentráltabb lesz. A készülő aceto balsamico minden évben kisebb hordóba kerül, melynek folyamán a kész ecetből egy üvegnyit a legkisebb hordóhoz öntenek, a többi hordóhoz pedig az utána következő hordó tartalmából adnak hozzá. A friss must a legnagyobb hordóba kerül, és egy év múlva ismétlődik a folyamat.
Típus: A hirdető kínálja

A hirdetés feladva: 2011-07-14

Hirdető: Alvinci Partners

Ha kérdést szeretnél feltenni, jelentkezz be!